• 20.04.2024

Моніторингові дослідження питної води

Вер 14, 2021

Фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» згідно плану соціально гігієнічного моніторингу провели відбір води питної водопровідної з контрольних точок по м. Кропивницький.

 

  • 5 проб на санітарно-мікробіологічні показники (загальне мікробне число, загальні колі форми, E.coli, ентерококи)
  • 5 проб на санітарно-хімічні показники (запах, присмак, кольоровість, каламутність).

 

Всі досліджені проби на санітарно-хімічні показники відповідають вимогам ДСанПін2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною».

Один зразок води питної водопровідної за мікробіологічними показниками по не відповідає вимогам ДСанПін2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною», присутні загальні коліформи.

Підготовлений лист на директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» щодо проведення заходів по приведенню показників води питної водопровідної до нормативної якості.

Одночасно з цим інформуємо, що 10.09.2021р. повторно відібрана проба води питної водопровідної для дослідження на санітарно-мікробіологічні показники, що не відповідала нормативам. За результатом лабораторних досліджень зразок води питної відповідає вимогам НД.