• 29.03.2024

Куріння нікому не приносить користь

Вер 23, 2021

ДУ «Кірвоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на підтримку Громадської Організації «Життя» висвітлює інформацію, щодо ароматизованих сигарет та електронних пристроїв для куріння.

Електронна сигарета та ароматизовані тютюнові вироби для електричного нагрівання (ТВЕНи) є гачком для початку вживання нікотину, що перетворюється на залежність у дітей та молоді.

Зазвичай у рідини та ТВЕНи додають різноманітні смакові добавки, щоби зробити вживання електронних пристроїв для куріння більш привабливим і залучити ще більшу кількість дітей та молодих людей до куріння.

У світі налічують близько 15000 ароматів та смаків для рідин – з ягодами, фруктами та навіть фісташковим морозивом, солодкою ватою або чизкейком. Міжнародні дослідження показують, що 80% дітей вживають саме електронні сигарети з фруктовими смаками та приємними ароматизаторами. https://bit.ly/3gWktEf

Уже 41 країна повністю заборонила продаж рідин для електронних сигарет (включно з ароматизаторами) https://bit.ly/3jC7adK. Таку норму захисту людей від куріння вже запровадила Фінляндія, Ізраїль, Угорщина, Естонія, Данія, Литва, Нідерланди, Індія, Канада, Нова Зеландія, окремі штати США.

В Україні також важливо заборонити ароматизовані та смакові добавки до рідин для е-сигарет і ТВЕНів на законодавчому рівні, додати заборону до комплексного антитютюнового законопроєкту № 4358.

#БезпечногоКурінняНеІснує

#Голосуй4358

#Підтримую4358