• 29.03.2024

Інтерв’ю інтернет-виданню Україна-Центр

Вер 23, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук та головні спеціалісти ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Світлана Сошко і Наталія Дьяченко давали Інтерв’ю журналісту інтернет-видання Україна Центр.

Надія Оперчук розповіла про епідемічну ситуацію в регіоні, про запроваджений «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, та про ризики і наслідки розпочатої четвертої хвилі коронавірусної інфекції COVID-19 та про проведення щеплень в обласному регіоні дорослих, дітей та людей, які відносяться до групи підвищеного ризику та маломобільного населення.

Завідувач вірусологічної лабораторії Центру контролю та профілактики хвороб Світлана Сошко розповіла представнику ЗМІ про етапи проведення дослідження для підтвердження або спростування захворюваності на гостру респіраторну вірусну інфекцію та яким чином проходить дослідження на виявлення Delta-штаму серед підтверджених результатів на SARS-COV-2.

Завідувач відділу імунізації Установи Наталія Дьяченко надала вичерпну інформацію щодо проведення імунізації від особливо небезпечної хвороби COVID-19 як людей літнього віку так і молодого населення. Зазначала інформацію про центри та пункти вакцинації в області і про мобільні бригади, які проходили навчання на базі Державної установи.

 

Інформація, яка була надана фахівцями Центру задовольнила журналіста в повному обсязі.