• 24.04.2024

World Contraception Day

Вер 28, 2021

З 26 вересня 2007 року за ініціативою ряду організацій, що займаються питаннями репродуктивного здоров’я і проблемами планування сім’ї, щорічно відзначається Всесвітній День контрацепції. У цей день у всьому світу проходять різні заходи, що мають безпосереднє відношення до даного свята – це освітні акції в навчальних закладах, благодійні концерти, відкриття тематичних порталів, конференції і т.п.

Всесвітній День контрацепції – довгострокова кампанія, спрямована привернути увагу всіх жінок і чоловіків репродуктивного вікудо проблем, які виникають унаслідок недостатнього статевого виховання. Її мета – зниження високого рівня незапланованих вагітностей, а головний девіз: «Contraception: It’sYourLife, it’syourresponsibility», що в перекладі на українську мову означає: «Контрацепція: це ваше життя, це ваша відповідальність».

В даний час існує велика потреба в розширенні знань з питань контрацепції серед молодих людей у віці 15-25 років. Адже для багатьох родин тема сексу досі залишається табуйованою: про це не говорять на людях, зайвий раз не згадують, а краще й узагалі вдавати, що його не існує.Тож важливо надати їм необхідну інформацію саме в цей віковий період, оскільки їх сексуальне і репродуктивне поведінка може накласти відбиток на все подальше життя.

 

На щастя, кількість проведених абортів по Кіровоградській області, як і у жінок так і у дівчат-підлітків 15- 17 років, зменшується! Так за 2020 рік проведено 1516 абортів серед жінок (2019 рік – 1934, 2018 рік - 2153) та 10 абортів серед  дівчат-підлітків 15 - 17 років (2019 рік – 15, 2018 рік - 34).

 

Тому організації-ініціатори проведення Всесвітнього дня контрацепції спрямовують свої зусилля на те, щоб максимально підвищити обізнаність населення про способи і методи контрацепції, дати молодим людям можливість самостійно стежити за своїм сексуальним та репродуктивним здоров’ям, а головне, уникнути позапланових вагітностей!

 

Пам’ятайте! кожна вагітність повинна бути бажаною!