• 25.04.2024

Чергові навчальні тренінги для мобільних бригад з вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19

Вер 30, 2021

На базі ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні 29-30 вересня відбувся тренінг для регіональних мобільних бригад, які обслуговують центри та пункти щепленнь з вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Проходили навчання медичні працівники мобільних бригад амбулаторій загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) КНП «Центрів первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2» міської ради м. Кропивницький, КНП «ЦПМСД м. Олексангдрія» Олександрійської міської ради, «Знам’янський міський ЦПМСД» Знам’янської міської ради, Знам’янська АЗПСМ, КНП «Олександрівський ЦПМСД» Олександрівської селищної ради, «Олександрівська АЗПСМ», КНП «Кетрисанівський ЦПМСД» Кетрисанівської сільської ради.

Медичні працівники мобільних бригад отримали теоретичні знання від провідних спеціалістів щодо клініки, діагностики, організації інфекційної безпеки та профілактики коронавірусної інфекції. Також опрацювали практичні навички із забезпечення контролю за дотриманням вимого «Холодового ланцюга» під час зберігання та транспортування вакцин Pfizer та Moderna, механізму введення вакцин, їх ефективності та безпеки, перелік показань та протипоказань до щеплення вакцинами проти COVID-19. Окремо приділялась увага питанням запрошення на щеплення, оформлення медичної документації та проведення щеплень окремих категорій (дітям віком від 12-18 років та іноземцям).