• 29.03.2024

Оздоровлення дітей триває

Сер 3, 2017

В липні місяці поточного року у складі обласної комісії з проведення перевірок стану готовності і роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку протягом оздоровчої кампанії 2017 року відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 10 травня 2017 року №222-р спеціаліст ДУ „Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” прийняла участь у перевірках роботи у другу – третю зміну 5 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей (“Бригантина” Новоархангельського, “Дружба” Олександрійського, “Жовтень” Олександрівського, “Лісова пісня” Маловисківського та “Чайка” Гайворонського районів). За результатами перевірок керівникам закладів надані конкретні пропозиції по покращенню умов перебування дітей.

Відповідно в липні місяці Установою продовжено моніторингові дослідження факторів навколишнього середовища в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

Всього з початку підготовчого періоду та в період роботи закладів досліджено 220 проб води питної за хімічними показниками, з них – 54 (24,5%) не відповідали санітарно-гігієнічним нормативам. Найбільша питома вага невідповідних проб в Петрівському районі – 92,3%, в Кіровоградському – 60%, в Олександрійському – 50%, в Новомиргородському – 42,9% районах.

За бактеріологічними показниками досліджено 363 проби води питної, з яких – 28 з відхиленнями від нормативів, що становить 7,7%. Найбільша кількість невідповідних проб води була в Знам’янському районі (42,9%,)  Олександрійському (37,5%), Кіровоградському (23,3%), Гайворонському (20%) та Благовіщенському (15%).

Вода відкритих водойм досліджувалась в стаціонарних закладах оздоровлення та відпочинку. Всього досліджено 10 проб за санітарно хімічними показниками, з них 1 (10%) не відповідала санітарно-гігієнічним нормативам (з пляжу м.Гайворона, який використовується для купання дітей ТОВ ДЗОВ “Чайка”). За бактеріологічними показниками досліджено  13 проб, без відхилень.

Також вивчалась калорійність готових страв, яких досліджено 37 проб, з них з відхиленнями – 5 (13,5%) в Гайворонському районі. На бактеріологічні показники досліджено 61 пробу готових страв, усі без відхилень. На штучну С-вітамінізацію досліджено 13 проб, без відхилень.

Дотримання санітарно-гігієнічного режиму в закладах вивчалось шляхом дослідження 1070 змивів, з них – 57 (5,3%) позитивних, а саме:  у закладах Світловодського району – 18,6%, Новоукраїнського – 10%, Вільшанського  – 7,5% та Олександрівського – 3,3% районів.

Оздоровлення та відпочинок дітей триває в 6 позаміських закладах оздоровлення та відпочинку.

 Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

811 Переглядів