• 24.04.2024

Захистіть себе та рідних

Жов 12, 2021

З початком епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРВІ збільшується кількість випадків захворювання на гострі респіраторні захворювання. Також з початком холодного періоду можливі застуди внаслідок переохолодження.

За симптомами звичайної застуди можуть ховатися більш серйозні інфекційні недуги і у разі несвоєчасного лікування мати важкі наслідки. Самолікування антибіотиками категорично заборонено, оскільки більшість із них дуже токсична, а отже отруює організм, негативно впливає на життєво важливі органи: печінку, нирки й інші. Також вживання антибіотиків, не призначених лікарем, призводить до резистентності організму, тобто він стає нечутливим до таких препаратів.

Антибіотики призначають лише при бактеріальних інфекціях. Вони не допоможуть при вірусних захворюваннях чи як профілактика будь-яких хвороб. Безконтрольне вживання антибіотиків не тільки не допоможе в боротьбі з хворобою (з якою вони й не мають боротися), а й виснажуватиме  організм та призведе до втрати бактерій бути не стійкими до антимікробного препарату.

Тому щоб зберегти здатність лікувати тяжкі інфекції та уповільнити розвиток резистентності, необхідно дотримуватися рекомендацій призначених лікаря.

Будьте здорові!