• 29.03.2024

Доцільність вакцинації проти COVID-19 серед дітей

Жов 28, 2021

Відділ імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» наголошує, що вакцинація дітей віком від 12 до 17 років є важливим аспектом сьогодення, у зв’язку із зростанням захворюваності на SARS-COV-2 серед дітей.

Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech для дітей віком від 12 років Національною технічною групою експертів з питань імунопрофілактики (НТГІ) рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років не залежно від приналежності до групи ризику.

Вакцинація проти COVID-19 дітей, які не відносяться до групи ризику тяжкого перебігу коронавірусної інфекції та виникнення ускладнень, що не відносяться до груп пріоритетної вакцинації, може бути проведена за умови наявності щеплень, які відповідають віку з у рахуванням затверджених протипоказань до вакцинації.

Вакцинація залишається єдиним методом профілактики і дає можливість зробити COVID-19 вакцинокерованою інфекцією. Вакцина Comirnaty /Pfizer-BioNTech для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2-х доз (0,3 мл) з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб.

Захистити здоров’я дітей від корона вірусної інфекції – це своєчасно зробити щеплення.