• 24.04.2024

Дослідження на яйця гельмінтів

Лис 3, 2021

Гельмінти (глисти) – паразитичні черв'яки, що викликають групу хвороб, які називаються гельмінтозами. Часто порушення гігієни і пов'язане з цим інфікування паразитами спостерігається в дитячому віці. Яйця глистів в фекалії повинні бути відсутніми.

У ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводяться паразитологічні дослідження для осіб на сучасному рівні:

- фекалій: на яйця, личинки, фрагменти гельмінтів,

- дуоденального вмісту:  на яйця, личинки, фрагменти гельмінтів та найпростіші,

- сечі: на гельмінти та їх яйця і личинки,

- харкотиння, промивні води:  на яйця, личинки, фрагменти гельмінтів та патогенні найпростіші,

- періанального зскрібка на яйця гельмінтів,

- виявлення цист та ооцист у фекаліях  патогенні кишкові найпростіші.

Щодо правил забору біоматеріалу та підготовки до дослідження дотримуйтеся рекомендацій та звертайтеся за телефоном 0522 33-23-45!

Фекалії (кал) після природної дефекації, збирати в чистий одноразовий контейнер з ложечкою, вмонтованою в кришку, що загвинчується. Збирати фекалії на чисту поверхню, в якості якої може бути використаний чистий новий лист з поліетилену або паперу. При використанні судна його попередньо ретельно промити з милом та губкою, ополіскувати багатократно водопровідною водою. У немовлят проби фекалій забирають з підгузка. Невелику кількість 1,0 - 3,0 г (1,0 - 3,0 мл) забирають з 4 - 6 різних місць ложечкою, вмонтованою в кришку контейнеру, або іншим стерильним предметом, що підходить для цього і помістити у контейнер. Ретельно закрити кришку. Не рекомендується наповнювати контейнер до верху.

Прийом біоматеріалу : понеділок – субота 9.00-10.00

Видача результатів: понеділок – субота 9.00-15.00

Обідня перерва: 12.00-12.30

Вихідні дні: неділя