• 19.04.2024

Як спростити отримання COVID-сертифікату

Лис 9, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на підтримку Міністерства охорони здоров’я України повідомляє інформацію як швидко отримати COVID-сертифікат.

Уряд спростив отримання COVID-сертифікатів у Дії. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема, і Дія.Підпис, для якого було треба було підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо буде згоди користувача. Створення сертифікату без підпису вже доступно в останньому оновленні застосунку, тож його потрібно оновити.

Для того, щоб отримати сертифікат у застосунку Дія, у вас має бути ID-картка чи біометричний закордонний паспорт. У іншому випадку, ви можете зробити це на порталі.

Також минулого тижня було запущено два нові види СOVID-сертифікатів: дитячі та бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів. Наразі протестувати ПЛР-тести можна з чотирьох лабораторій, які під‘єднані до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) – ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб.

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у застосунку Дія. Для цього одному з батьків потрібно зайти в Дію і додати свідоцтво про народження дитини. Перш ніж додавати сертифікат, переконайтеся, що у вас на смартфоні встановлена остання версія Дії. А з 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися в Дії за допомогою чипа NFC на ID-картці або біометричному паспорті.

Детальніше: https://moz.gov.ua/article/news/jak-sprostili-otrimannja-covid-sertifikativ---golovne-z-brifingu-moz-ta-mincifri