• 24.04.2024

Брифінг в Кіровоградській обласній державній адміністрації

Лис 11, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук прийняла участь у брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації з приводу епідемічної ситуації в області з COVID-19.

Надія Оперчук розповіла про епідемічну ситуацію з коронавірусної хвороби в регіоні, а саме щоденну реєстрацію підтверджених випадків, одужаних та летальних випадків серед населення області, завантаженість ліжкомісць в закладах охорони здоров’я, про індикаторні показники, що дозволяють області знаходитись в «жовтій» зоні епіднебезпеки, та особливо важливим відмічалось збільшення захворюваності на коронавірусну хворобу серед дітей.

Також приділялась значна увага питанню вакцинації, що сьогодні має найвищий пріоритет в Україні. Міністерством охорони здоров’я дозволена імунізація дітей віком 12-17 років не залежно від приналежності до груп ризику та за наявності отриманих щеплень згідно чинного календаря профілактичних щеплень.

Ще одним акцентом брифінгу стала інформація щодо затверджених документів, довідка форма №028 щодо наявності протипоказань до вакцинації від COVID-19 та згідно наказу №2393 від 1.11.2021 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 8.11.2021 за № 1452/37074 та набирає чинності з 9 грудня 2021 року, розширено перелік професій, згідно якого співробітники обов’язково повинні мати профілактичні щеплення від коронавірусної інфекції.