• 25.04.2024

Вакцинація співробітників від ГРИПу

Лис 15, 2021

Сьогодні фаівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» мали можливість отримати вакцинацію від ГРИПу. Найбільшому ризику підлягають лікарі епідеміологи, вірусологи, дезінфектори і працівники, які щоденно стикаються та мають контакт з даною хворобою. Щеплення дає можливість забезпечити здоров’я фахівців Центру та роботу всієї Установи, що пов’язана із щоденними ризиками різних інфекційних хвороб.

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю засобам масової інформації щодо проведення вакцинації співробітників, про вакцину, яка була закуплена та реакції, які можуть виникнути після імунізації. Також надавалась інформація про епідемічну ситуацію в області на ГРВІ та ГРИП, рівень епідпорогу, показники вакцинації населення в регіоні з акцентом на дітей та медичну групу ризику.

В Кіровоградській області ситуація в цьому епідсезоні напружена. На сьогодні єдиним методом захисту від тяжкого перебігу такої інфекційної хвороби як ГРИП є вакцинація. Щеплення є потужним профілактичним засобом від епідемії ГРИПу. Імунітет, що виник у результаті вакцинації буде дієвим захистом на весь епідемічний сезон. Найбільш уразливими до ГРИПу є вагітні жінки, люди старші 60 років, діти від 6 місяців та люди з групи епідемічного ризику, в т.ч. медичні працівники.

Згідно останніх рекомендацій НТЕГІ можна поєднувати вакцинацію від ГРИПу та COVID-19 в один і той же час, але в різні кінцівки.

Тож за бажанням вакцинуйтесь та будьте здорові!