• 24.04.2024

Брифінг щодо епідситуації в Кіровоградській обласній державній адміністрації

Лис 15, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук приймала участь у брифінгу щодо епідситуації та поширення коронавірусної інфекції в області.

Надія Оперчук під час виступу доповіла про стан епідемічної ситуації на Кіровоградщині, стан пікового навантаження на медичних працівників та індикаторні показники, за якими Кіровоградської області перебуває в «жовтому» рівні епіднебезпеки. Згідно нормативних документів «жовтий» рівень епіднебезпеки визначається за такими показниками як коефіцієнт виявлення випадків коронавірусної хвороби, охоплення тестування, рівень госпіталізації і її динаміка та завантаженість ліжкомісць з киснем.

Також зазначалась інформація щодо підтверджених випадків коронавірусної інфекції у вихідні дні та відповідний районний адміністративний розподіл в том числі і захворюваність серед дітей. Нажаль смертність в Кіровоградській області є значною та складає високий відсоток.

На сьогодні посилена увага приділяється дотриманню вимог протиепідемічних заходів в закладах освіти та в разі виявлення спалаху COVID-19 накладаються карантинно-обмежувальні заходи