• 20.04.2024

Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб передав свої морозильні камери до КНП Обласна клінічна дитяча лікарня для зберігання вакцин від COVID-19

Лис 16, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» передала КНП Обласна клінічна дитяча лікарня в тимчасове зберігання та використання надсучасні дві морозильні камери ультранизької температури. Дане холодильне обладнання буде використовуватись для зберігання вакцини від COVID-19.

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надією Оперчук підписала договір про передачу вищезазначеного обладнання.

За словами Надії Оперчук дані морозильні камери є надсучасними та оснащені системою мікрокомп’ютерного керування, що дає можливість ефективного використання та забезпечення норм зберігання. Продуктивність охолодження такої шафи становить -86°С з діапазоном регулювання температури (-40°С~-86°С). Об’єм однієї камери складає 340л. та вартістю майже 6 тис. дол. США за одну одиницю.

Дане холодильне обладнання Центр отримав від Міністерства охорони здоров’я України за Програмою розвитку ООН.

В подальшому морозильні камери будуть повернені до Установи та використовуватись в лабораторії особливо-небезпечних інфекцій та вірусологічній лабораторії.