• 19.04.2024

On-line зустріч щодо покращення якості профілактики інфекційного контролю за туберкульозом

Лис 16, 2021

Сьогодні фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України прийняли участь в онлайн-зустрічі щодо обговорення підготовки та затвердження Дорожньої карти з покращення якості профілактики інфекційного контролю за туберкульозом.

Мета зустрічі – обговорення Дорожньої карти з профілактики інфекційного контролю в Кіровоградській області – на якому етапі знаходиться запропонований документ після оцінки бар’єрів та обговорення кроків для запровадження Дорожньої карти з профілактики інфекційного контролю.

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук довела до відома присутніх про плідну співпрацю з КНП «Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради». Зупинилась на ролі та місці Центру контролю в проведенні моніторингу та оцінці організації та дотримання вимог інфекційного контролю в закладах всіх рівнів надання медичної допомоги, з метою запобігання розповсюдження туберкульозу.

Одним з питань була діяльність проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», яка направлена на зменшення тягаря туберкульозу в Україні шляхом профілактики, раннього виявлення захворювання та належного лікування хворих на туберкульоз, хіміорезистентний туберкульоз і ко-інфекції ТБ/ВІЛ.

Фахівцями фтизіатричної служби розроблено та наданона розгляд проект Дорожньої карти з покращення якості профілактики та інфекційного контролю за туберкульозом в Кіровоградській області. До роботи будуть залучені лікувально-профілактичні заклади області всіх рівнів наданнямедичної допомоги незалежно від форми власності та підпорядкування, які проводять заходи, спрямовані на виявлення, діагностику, лікування та супровід пацієнтів хворих на туберкульоз, місця їх проживання (вогнища туберкульозної інфекції).