• 28.03.2024

Тренінг щодо дозорного епіднагляду по грипу

Лис 18, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія ОПЕРЧУК взяла участь у навчальному тренінгу Центру громадського здоров’я для відповідальних осіб (епідеміологів та лікарів-координаторів) щодо проведення дозорного епіднагляду за грипом та респіраторними інфекціями в рамках проведення моніторингових візитів. Тренерами заходу були представники ЦГЗ МОЗ України – лікар епідеміолог Т. Дихановська і завідувач відділу моніторингу і оцінки К. Матюшкіна та з Львівського ОЦКПХ – завідувач епідвідділу О. Текслюк.

Основна мета тренінгу – це надання повної інформації щодо мети, завдань та способів здійснення епідеміологічного нагляду за випадками грипоподібних захворювань та тяжкими гострими респіраторними інфекціями.

Головними питаннями стали: готовність до пандемічного грипу, основні документи та вимоги; глобальна система спостереження за грипом; дозорний епіднагляд за грипом в Україні, його основні завдання та алгоритми дій; аналіз даних грипоподібних захворювань та тяжких гострих респіраторних інфекцій в регіоні: основні показники та оцінка.

Даний тренінг – це допомога для покращення ефективності роботи, щодо дозорного епіднагляду за грипом в центральній частині України.