• 29.03.2024

Захворюваність на COVID-19 серед дітей в Кіровоградській області

Лис 22, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала коментарі місцевим засобам масової інформації щодо епідситуації в регіоні з COVID-19 серед дитячого населення.

На сьогодні захворюваність серед дітей напружена і нові випадки реєструються кожного дня. Відділом епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб опрацьовується кожний випадок, а саме проведення епідрозслідування, виявлення контактних осіб та проведення всіх епідемічних заходів.

Вихідними сталася жахлива трагедія в одній сім’ї з м. Кропивницького. Від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби померла 13-річна дівчинка, що відносилась до групи ризику та мала супутнє хронічне захворювання: цукровий діабет

Вакцинація є єдиним методом запобігти тяжкому перебігу COVID-19. В Україні згідно чинного законодавство та відповідних нормативних документів, дозволено імунізуватися від коронавірусної хвороби дітям віком 12-17 років і тільки вакциною Pfizer за згодою батьків. Тож, вакцинуйтеся та будьте здорові!