• 24.04.2024

Про виявлення збудників лептоспірозу та туляремії

Вер 25, 2017

  Гризуни  є основним природним резервуаром, часто є носіями лептоспір та туляремії. Проведення моніторингових лабораторних досліджень об’єктів навколишнього середовища дає можливість своєчасно виявити природний резервуар інфекції, джерело та провести необхідні профілактичні та протиепідемічні заходи з метою попередження виникнення захворювання серед людей.

  У вересні 2017 року лабораторією особливо небезпечних інфекцій установи досліджувались гризуни, що були доставлені з м. Світловодська.

  В двох екземплярах мишовидних  гризунів методом РМА отримано позитивні результати на туляремію. Гризуни відловлені (миша хатня) в підвальних приміщеннях м. Світловодськ по вулицях Артема та Мічуріна.

  Також виявлено позитивну знахідку на лептоспіроз при дослідження одного екземпляра гризуна (миша хатня), що був відловлений з підвального приміщення м. Світловодськ по вулиці Підлісній.

  Результати досліджень направлені до Світловодського відділення установи з інформуванням органів місцевого самоврядування та надані рекомендації щодо проведення необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, в т.ч. проведення дератизаційних робіт, з метою недопущення захворювання серед людей на лептоспіроз та туляремію.

              Заступник директора                                          Надія Оперчук

 

              Лікар епідеміолог                                                 Сергій Переведенцев

              відділення ОНІ                                               

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 371 Переглядів