• 24.04.2024

Навчальні тренінги для медичних працівників пунктів та центрів вакцинації проти коронавірусної інфекції COVID-19

Лис 25, 2021

На базі ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, впродовж 24-25 листопада проводиться тренінг для медичних працівників пунктів щеплень області з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі, проходять навчання сімейні лікарі та сестри медичні амбулаторій загальної практики сімейної медицини КНП «ЦПМСД №1 м. Кропивницького», КНП «ЦПМСД №2 м. Кропивницького» міської ради м. Кропивницького, КНП «ЦПМСД» Новоукраїнської міської ради, КНП «Кетрисанівський ЦПМСД» Кетрисанівської сільської ради.

Медичні працівники отримали теоретичні знання від провідних спеціалістів щодо клінічного перебігу, діагностики та лікування корона вірусної хвороби. Також опрацювали практичні навички із забезпечення вимог з дотримання «Холодового ланцюга» під час транспортування та зберігання наявних вакцин і правил їх дозування. Розглядалися питання ефективності та безпеки вакцин, дозволених до використання, перелік показань та протипоказань до щеплення вакцинами проти COVID-19. Приділялась увага медичних працівників щодо активного опрацювання питання комунікації, попередженню незвичайних подій після вакцинації і надання невідкладної медичної допомоги в разі ускладнень.