• 25.04.2024

Брифінг Кіровоградської ОДА

Гру 2, 2021

Сьогодні Надія Оперчук головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області приймала участь у брифінгу Обласної державної адміністрації щодо епідемічних заходів в області та темпів імунізації населення.

За словами Надії Оперчук Кіровоградська область продовжує знаходитись в піковому періоді третьої хвилі COVID-19. Кожного дня кількість позитивних зразків реєструється до 200 випадків. Але за індикаторними показниками область не перевищує рівнів епідемічної небезпеки, що дає можливість перебувати в «жовтій» зоні. В ході доповіді зазначалась статистична довідка щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію серед дорослого населення, дітей та працівників закладів охорони здоров’я. Працівниками обласного центру контролю та профілактики хвороб за кожним випадком проводятьвзначну роботу, епідрозслідування з повним комплексом протиепідемічних заходів в тому числі дезінфекцію. Високим на сьогодні показником залишається летальність від коронавірусної хвороби. Захистити себе та свою родину можливо пройшовши повний курс вакцинації. На сьогодні вакцинальна кампанія має наростаючий характер і є в межах норм виконання. Також акцентовано увагу на захворюваності учнів і педагогів в закладах освіти та проведенні обмежувальних заходів для попередження розповсюдження COVID-19.
Вкотре закликаємо всіх невакцинованих мешканців області пройти імунізацію та захистити себе від тяжких наслідків страшної корона вірусної інфекції.