• 24.04.2024

Брифінг обласної державної адміністрації щодо рутинної імунізації

Гру 3, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук виступала спікером брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо рівня охоплення щепленнями жителів Кіровоградщини.

Надія Оперчук в ході заходу говорила про рутинні щеплення, що затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я та є обов’язковими. До обов’язкової вакцинації відноситься імунізація від таких інфекційних хвороб як туберкульоз, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, кір, краснуха, епідемічний паратит, вірусний гепатит В та гемофільна інфекція типу В.
Щодо обсягів виконання профілактичних щеплень, Кіровоградська область є в лідерських позиціях щодо імунізації як дитячого так і дорослого населення. Статистичні показники регіону є вищими за середньостатистичні показники по Україні. Єдиною ситуацією, яка потребує уваги, це є вакцинація проти дифтерії та правця серед дорослого населення. З останні роки показники мають рівень виконання нижчий ніж середньостатистичні по Україні. Про дану ситуацію неодноразово повідомлялись відповідні органи влади та під час проведення апаратних нарад обласної державної адміністрації.
Рутинна імунізація незалежно від імунізації COVID-19 є дуже важливою та необхідною для захисту населення від різних інфекційних хвороб.