• 20.04.2024

Засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Гру 3, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук прийняла участь у засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Головним питанням про яке доповіла Надія Оперчук стало введення з 6 грудня нових умов адаптивного карантину, що в першу чергу торкнуться регіонів, які перебувають на «жовтому» рівні епіднебезпеки. Крім того повідомлялось про готовність вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» до проведення тестувань для підтвердження чи спростування нового штаму COVID-19 – Омікрон. На разі лабораторія чекає надходження  відповідних діагностичних тест-систем на виявлення нового штаму коронавірусної інфекції. Також були зазначені основні нормативні документи щодо заборони перетину державного кордону особами, що приїхали з Південно-Африканських країн і перебували там не менше 7 днів протягом останніх 14 днів.

Також до розгляду надавалась інформація статистичної довідки із захворюваності на COVID-19 та проведених відповідних основних протиепідемічних заходів. Рівень індикаторних показників сьогодні залишається на рівні «жовтої» зони епіднебезпеки. Але акцентом все ж таки залишається вакцинація населення для уникнення тяжкого перебігу коронавірусної хвороби та збереження життя.