• 24.04.2024

Водний Форум Кіровоградської області

Гру 6, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук прийняла участь у Водному Форумі Кіровоградської області координатором якого виступає Громадська організація «Флора».

У ході заходу до слів привітання долучилася Наталі Берас радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні.

Надія Оперчук також привітала всіх учасників заходу зі словами вдячності і поваги. ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та ГО «Флора» тісно співпрацюють з питань водозабезпечення нашого регіону. Це проведення пів сотні досліджень з підземних джерел водопостачання, поверхневих вод, а також скиди шахтних вод, проведення спільних зустрічей з керівництвом органів влади, місцевого самоврядування і мешканцями ТГ та інформаційні висвітлення в засобах масової інформації для підвищення уваги громадськості.

Крім того було розроблено та впроваджується спільна стратегія визначення основних проблем, які мають місце у сфері водного забезпечення Кіровоградської області.

В результаті проведеної роботи є значний обсяг корисних даних та чітких рекомендації, що будуть основою регіональної та місцевих програм щодо доступності чистої питної води для мешканців області.

Активна позиція у вирішенні екологічних проблем області, оперативне реагування на звернення громадськості дає позитивний результат в таких питаннях як доступ до чистої питної води.