• 18.04.2024

Брифінг обласної державної адміністрації щодо епідситуації з COVID-19

Гру 6, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук прийняла участь у брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо епідеміологічної ситуації з поширення COVID-19 в області.

Під час доповіді Надія Оперчук повідомила про епідситуацію в Кіровоградській області. На сьогоднішній день наша область разом із Закарпатською, Тернопільською, Харківською і Чернівецькою перебувають у «жовтій» зоні епідеміологічної небезпеки, яка визначена індикаторними показниками, відповідно до постанови Кабінету Міністрів. Також були озвучені дані про рівень госпіталізації населення, завантаженість ліжками з киснем.

Крім того надавалась інформація щодо захворюваності за останню добу серед населення регіону з акцентом на дітей та стан виявлення корона вірусної хвороби в закладах освіти серед учнів та викладачів.

Визначалась і пріоритетність протиепідемічних заходів, тобто вакцинація від COVID-19, що зменшує ризик захворюваності, госпіталізації та реанімаційних заходів. Відмічається позитивна динаміка проведення імунізації в Кіровоградській області серед дітей віком від 12-17 років. Також зазначались дані щодо щеплення серед вагітних жінок в області.

Зокрема Надія Оперчук відповіла на питання щодо запровадження з 6 грудня обмежувальних заходів в Україні, що регламентовано відповідними нормативними документами.