• 20.04.2024

В Центрі підвели підсумки щодо завершення обстежень працівників харчоблоків закладів освіти

Гру 8, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук та провідні фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провели підсумковий контроль щодо завершення обстежень працівників харчоблоків закладів освіти в Кіровоградській області

Постановою №22 від 03.12.2021 Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін призупинив дію постанови №15 від 07 жовтня 2021 року «Щодо організації позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках-інтернатах у зв’язку погіршення епідемічної ситуації».

Відповідно до цього, у Кіровоградській області 100% були обстежені вищевказані заклади, а це – 301 заклад загальної середньої освіти, 330 дитячих дошкільних закладів, 9 інтернатів та 5 інших.

При цьому лабораторно обстежено на патогенний стафілокок 1369 працівників харчоблоків. Із загальної кількості обстежених, у 9,4% працівників виявлено носійство патогенного стафілококу. 129 працівників відсторонено від роботи та направлено в заклади охорони здоров’я для лікування або санації.

Після відповідного лікування та повторного лабораторного обстеження з негативним результатом, працівники харчоблоків допущені до роботи.

Дякуємо за співпрацю з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя керівникам закладів охорони здоров’я області, обласному, міському та районним відділам освіти, органам влади та місцевого самоврядування.