• 24.04.2024

Брифінг Кіровоградської обласної державної адміністрації

Гру 9, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кірвоградської області Надія Оперчук прийняла участь у брифінгу обласної державної адміністрації, щодо епідситуації з поширенням коронавірусної інфекції та темпів вакцинації на Кіровоградщині.

Як зазначила Надія Оперчук, в Україні епідеміологічна ситуація із захворюваності на COVID-19 має позитивну тенденцію. Багато областей виходять із червоної зони епіднебезпеки та переходять за індикаторними показниками до «жовтої» зони. Також зазначались актуальні статистичні дані захворюваності на коронавірусну інфекцію в області, індикаторні показники, які відповідають другому «жовтому» рівню епіднебезпекита виявлення спалахів в закладах освіти Кіровоградського регіону.

Основним пріоритетним питанням нас сьогодні залишається вакцинація населення, що має стратегічне значення для економіки та безпеки держави. Надія Оперчук доповіла про вакцинацію діток по регіонах області, вакцинацію вагітних жінок. Також зазначалася інформація щодо карантинних норм та обмежень, які вступили в дію з 6 грудня поточного року та існуючі так звані «СOVID-документи».