• 29.03.2024

Ефір українського радіо «Радіодень»

Гру 9, 2021

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області прийняла участь у проекті українського радіо «Радіодень» регіонального телеканалу Суспільний.

Головним питанням зустрічі стало обговорення щодо посилення правил карантину в жовтих зонах. За словами Надії Оперчук з 6 грудня набули чинності зміни до постанови Кабінету Міністрів України №1236 від 24.11.2021р, в якій ввелися нові обмеження зокрема для невакцинованих громадян у «жовтій» зоні епіднебезпеки. Також зазначалась інформація щодо правил адаптивного карантину «жовтого» рівня епіднебезпеки.

Основним акцентом програми стало детальне роз’яснення існуючих документів, які відміняють дію карантинних обмежень. Зокрема зазначалися дії роботодавця, які пов’язані з організацією роботи закладів.

На запитання ведучого Надія Оперчук відповіла про епідемічну ситуацію в регіоні та по Україні, про індикаторні показники, які має регіон «жовтої зони епіднебезпеки», кількість летальних випадків та основні статистичні дані щодо щеплення дорослих, дітей, та вагітних жінок Кіровоградської області.