• 26.04.2024

Навчальний тренінг для медичних працівників пунктів та центрів вакцинації області проти коронавірусної інфекції COVID-19

Гру 10, 2021

На базі ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, впродовж 08-10 грудня проводиться тренінг для медичних працівників пунктів щеплень та центрів вакцинації області з імунізації проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі, проходять навчання сімейні лікарі, лікарі-терапевти, лікарі-педіатри, фельдшери, акушерки та сестри медичні КНП «ЦПМСД» Олександрійської міської ради, КНП «Смолінський ЦПМСД» Смолінської селищної ради, КНП «ЦПМСД» Новоукраїнської міської ради, КНП «ЦПМСД» Новомиргородської міської ради, КНП «Добровеличківський ЦПМСД» Добровеличківської селищної ради.

Медичні працівники отримують теоретичні знання від провідних спеціалістів щодо епідеміологічної ситуації із захворюваності на COVID-19 в умовах появи нових штамів збудника інфекцій. Розглядалися питання ефективності та безпеки вакцин, дозволених до використання в Україні, перелік показань та протипоказань до щеплень вакцинами проти COVID-19. Також опрацьовуються практичні навички із забезпечення вимог «Холодового ланцюга» під час транспортування та зберігання наявних вакцин, правил їх дозування та дотримання техніки імунізації. Зверталась увага медичних працівників щодо активної комунікації з населенням, попередженню незвичайних подій після вакцинації і надання невідкладної медичної допомоги в разі ускладнень.

Опрацьовані також нові карантинні правила для вакцинованих та невакцинованих осіб відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 листопада №1236.