• 19.04.2024

Брифінг щодо епідситуації в Кіровоградській області

Гру 17, 2021

16 грудня головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук була спікером у брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо поширення епідситуації на Кіровоградщині.

Основним питаннями про які доповідала Надія Оперчук були рівень епіднебезпеки в якому перебуває область, індикаторні показники, а саме коефіцієнт виявлення нових випадків, госпіталізація та завантаженість ліжок з киснем, що знижуються. Також зазначались дані щодо підтверджених випадків захворюваності серед дорослих, дітей та в закладах охорони здоров’я і порівнювалися з кількістю населення, що одужало та кількістю активних хворих, що наразі проходять лікування. Але нажаль в області продовжують фіксуватися велика летальніст, що завдає горя родинам. Не поступається COVID-19 щодо захворюваності серед учнів та працівників закладів освіти. У відповідних школах області тривають карантинні обмеження, одним з яких є перебування на самоізоляції.

Що стосується вакцинації – це єдиний методом профілактики захворюваності від коронаврусної хвороби особливо для людей, які перебувають у групах ризику з супутніми захворюваннями. Саме вакцинація знижує рівень госпіталізації, летальності та ускладнень від коронавірусної інфекції. На даний час в області виконуються показники проведення вакцинації. Тож невпинно наголошуємо, вакцинуйтесь та вбережіть себе та своїх близьких.