• 29.03.2024

Брифінг Кіровоградської ОДА щодо епідситуації в області

Гру 20, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук доповідала на брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації про стан епідемічної ситуації з COVID-19 в обласному регіоні.

В ході заходу Надія Оперчук зазначила, що епідситуація з коронавірусної хвороби на протязі останніх днів починає стабілізуватися, згідно основних показників епіднебезпеки. Показники захворюваності починають зменшуватись, а темпи одужання пацієнтів збільшуються, що дозволяє перебувати регіону в жовтій зоні епіднебезпеки. Суттєво починають знижуватись такі показники як рівень госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем.

Щодо виявлення лабораторно підтверджених випадків на COVID-19, кількість починає зменшуватися серед дорослого населення області, але захворюваність серед дітей залишається напруженою. Кількість одужавших наразі перевищує кількість захворілих, що значно впливає на стан епідемічної ситуації в регіоні. Але одним із показників, який залишається на високому рівні, це летальність від ускладнень короравірусної інфекції. Провівши епідрослудування та аналіз летальних випадків було виявлено, що майже 98% не були щеплені від корона вірусної хвороби.

Що стосується захворюваності в організованих колективах, то проводяться всі карантинно-обмежувальні заходи при виявленні відповідних спалахів. Учні, педагоги та персонал закладів освіти направляються на сомоізоляцію та проходять відповідне лікування з дотриманням вимог протиепідемічних заходів.

Пріоритетним питанням сьогодення залишається вакцинація громадян від коронавірусної хвороби. Наразі в регіоні проводиться вакцинація серед дорослого населення, за згодою батьків дітей віком 12-17 років вакциною Pfizer та збільшується кількість вакцинованих серед вагітних.

Крім того, Надія Опрчук надала вичерпні відповіді, щодо циркулювання нового штаму Omicron як в Україні так і в Кіровоградському регіоні та особливості протікання даної мутації корона вірусної інфекції. Також було повідомлено і основна інформація щодо бустерної вакцини та які категорію людей можуть отримати третю дозу.