• 19.04.2024

Позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Гру 20, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Надія Оперчук прийняла участь у черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основними питаннями заходу були про продовження дії карантину з дотриманням всіх протиепідемічних заходів, про затвердження плану роботи обласної комісії, про затвердження плану дій щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2022 році та про затвердження переліку потенційно-небезпечних об’єктів області на 2022 рік.
Щодо першого питання Надія Оперчук доповідала, що в Україні продовжено адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Крім того було повідомлено, що з 6 грудня 2021 року діють нові карантинні норми, що в першу чергу стосуються не вакцинованого населення. Так як Кіровоградська область продовжує перебувати на «жовтому» рівні епіднебезпеки, то зазначалась інформація щодо роботи громадських, розважальних закладів та участь у масових заходах для відвідування яких потрібен, для «жовтої» зони, сертифікат про вакцинацію хоча б однією дозою вакцини або негативний ПЛР-тест, або сертифікат про одужання. Крім того зазначалась інформація щодо терміну дії відповідних COVID-документів та відповідно останнього доповненого переліку професій, тобто працівники, що мають пройти обов’язкову вакцинацію проти коронавірусної інфекції.