• 18.04.2024

Невдале частування з щасливим кінцем!

Жов 27, 2017

Неодноразові застереження  щодо небезпеки отруєння дикорослими грибами, доступність інформації про їх види, правила збору, зберігання, приготування та вживання не зупинили 3 мешканців м.Кропивницький,  які 14 жовтня 2017 року в лісосмузі в районі Лісопаркової та Лелеківки назбирали та поїли дикорослі гриби, з їх слів – зеленушки. На наступний день їм стало зле і всі вони потрапили на лікарняне ліжко.

Завдяки тому, що вони своєчасно звернулися до лікувального закладу трагедії не сталося. По мірі важкості перебігу отруєння  19, 20 та 26 жовтня в задовільному стані  виписані з лікувального закладу.

Вкотре нагадуємо, що вживання недоварених або недосмажених їстівних грибів може викликати розлади діяльності кишково-шлункового тракту. В той же час треба враховувати й той факт, що вони погано перетравлюються. Тому вживати їх рекомендується лише людям із здоровою травною системою. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також людям похилого віку і дітям доцільно утримуватися від вживання грибів.

Закликаємо не збирати дикорослі гриби, а краще погуляти на свіжому повітрі та полюбуватись красою осені. Адже не всі отруєння  благополучно закінчуються!

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

 

804 Переглядів