• 25.04.2024

Як безпечно провести новорічну вечірку?

Гру 28, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спільно з Центром громадського здоров’я надає рекомендації як безпечно відсвяткувати новорічну вечірку.

Ми всі завжди чекаємо на новорічно-різдвяні свята, адже це час зустрічей із друзями, близькими й рідними. Особливо це актуально в часи пандемії COVID-19, коли ми обмежили контакти й довго могли залишатися в ізоляції.

Та все ж, небезпека не минула. І найкращий спосіб провести зимові вихідні — це залишитися вдома в тісному родинному колі.

Якщо ви все ж вирішили організувати вечірку, дотримуйтеся простих порад, аби зменшити ризики поширення вірусу ?

? Обмежте кількість гостей, щоби створити можливості для фізичної дистанції. Не соромтеся дізнатися їхній вакцинальний статус, адже ідеться про ваше здоров’я.

? За можливості святкуйте на відкритому повітрі. Якщо ж вечірка відбуватиметься в приміщенні, не забувайте регулярно провітрювати.

? Просіть гостей носити маски, за винятком прийомів їжі й пиття. Слідкуйте, щоби маска закривала й ніс і рот. Спонукайте гостей мати запасні маски, або ж самі придбайте, аби за потреби дати їх гостям.

? Подбайте, щоби гості дотримувалися базових гігієнічних умов — покажіть де ванна, забезпечте достатню кількість мила й одноразових рушників, або дезинфікуючих засобів.

? Дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаються, і будь-які предмети спільного користування.

❗ Якщо почуваєтеся зле — змініть плани. Це нормально, якщо ви скасуєте або перенесете вечірку.

Чим більше профілактичних заходів ви вживатимете, тим безпечнішою буде ваша вечірка. Свята важливі, але ваше здоров’я і здоров’я ваших близьких, особливо найбільш вразливих, має бути на першому місці.

? Пам’ятайте, найкращий спосіб убезпечити свою сім’ю та друзів — це зробити щеплення. Перелік пунктів/центрів вакцинації від COVID-19 https://list.covid19.gov.ua/

826 Переглядів