• 29.03.2024

Засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Гру 28, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук приймала участь у черговому засіданні обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Основними питаннями заходу стали: про стан проведення заходів з профілактики туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в Кропивницькому районі; Епідемічна ситуація з туберкульозу у Кіровоградській області за 9 місяців 2021 року; стан впровадження заходів спрямованих на реалізацію «Стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню на 2021-2023 роки; аналіз та результати впровадження системи забезпечення медико-соціальним/психосоціальним супроводом хворих на туберкульоз на амбулаторному етапі; затвердження дорожньої карти з покращення якості посліг в Кіровоградській області та стан виконання невідкладних заходів щодо вирішення виявлених проблемних питань за результатами моніторингу візиту Національної ради.

Щодо другого питання Надія Оперчук доповіла, що в області відмічається зниження захворюваності на туберкульоз відносно аналогічного періоду минулого року. Була доведена інформація щодо абсолютного показника захворюваності та показника на 100 тис. населення за 9 місяців в області як серед дорослих так і серед дітей. Також зазначались показники захворюваності в розрізі районів та міст області та відповідна динаміка у порівнянні із аналогічним періодом 2020 року.