• 29.03.2024

Брифінг Кіровоградської обласної державної адміністрації

Гру 30, 2021

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук виступала спікером у брифінгу обласної державної адміністрації щодо епідемічної ситуації з корона вірусної інфекції в Кіровоградській області.

За зазначеною інформацією від Надії Оперчук на сьогодні епідпроцес як по Україні так і Кіровоградській області стабілізувався. Від сьогодні по всій країні діє «жовтий» рівень епіднебезпеки, що регламентується відповідними індикаторними показниками.

В Кіровоградській області знизилась динаміка рівня госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем. Також зазначались дані про кількість лабораторно підтверджених випадків в області серед дорослих, дітей та в закладах охорони здоров’я, кількість одужаних, що в рази перевищує кількість захворілих, показник летальності та кількість активних хворих на COVID-19.

Щодо захворюваності серед дітей та працівників закладів освіти при виявленні спалахів COVID-19 проводяться всі необхідні карантинні обмеження заходи. Окремо зазначалась інформація щодо випадків нового штаму Omicron в Україні, стан протікання хвороби та всі попереджувальні заходи щодо розповсюдження мутованого вірусу.

Пріоритетом та найактуальнішим питанням залишається вакцинація населення від корона вірусної інфекції. Це дозволяє знизити ризик госпіталізації та реанімаційних заходів і хвороба протікає в більш легкій формі. Зокрема зазначались статистичні дані по регіону щодо щеплення дорослого населення, дітей віком від 12 років та вагітних.