• 19.04.2024

Сімейний лікар та ВІЛ/СНІД

Січ 4, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно Центром громадського здоров’я України інформує:

? ВІЛ/СНІД — біда не однієї людини, не однієї держави. Це загроза для людства. Відтак сьогодні усі зусилля спрямовані на профілактику поширення захворювання.

Колись ці 4 літери для людини були буквально вироком. Страх хвороби, лікування від якої просто не існує, породив безліч міфів, які і сьогодні не дозволяють сприймати її виважено та осмислено.

Втім, час не стоїть на місці, а розвиток медицини — разом з ним. У наших з вами реаліях ВІЛ/СНІД — це всього лише хронічне захворювання, яке при належному лікуванні не передається далі та не впливає на ваше життя.

Забезпечити діагностику та лікування осіб із ВІЛ-інфекцією зараз можуть сімейні лікарі. Більше того — такий підхід має бути ще більш ефективним, адже хто, як не ваш сімейний лікар, може обговорити з вами усі аспекти вашого життя, бути з вами на зв’язку та постійно відгукуватись на найдрібніші прохання.

❓ Чому це важливо та як саме сімейний лікар може допомогти у боротьбі з ВІЛ/СНІД розповіла практикуюча лікарка Дарина Дмитрієвська (Daryna Dmytriievska).

Сімейні лікарі — це нова сходинка у боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД. Покажи цей допис своєму лікарю Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати епідемію СНІД в Україні!

Пацієнти України

862 Переглядів