• 20.04.2024

Брифінг щодо епідемічної ситуації в Кіровоградській області

Січ 6, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук виступала спікером брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо епідситуації з COVID-19 в обласному регіоні.

В ході заходу Надія Оперчук доповіла що вся Україна перебуває у «жовтій» зоні епіднебезпеки, що визначається рівнем госпіталізації та завантаженістю ліжок з киснем. На сьогоднішній день динаміка цих показників зменшується, і дозволяє області відповідати «жовтому» рівню епіднебезпеки.

Щодо чисельності захворілих на коронавірусну хворобу, то випадки лабораторно підтверджуються як серед дорослих так і серед дітей. Також позитивним є той факт, що кожного дня маємо досить велику кількість одужаних від COVID-19. Нажаль щодня реєструються летальні випадки від ускладнень коронавірусної інфекції, але динаміка летальності починає потроху зменшуватись.

Зокрема під час брифінгу Надією Оперчук надавалась інформація щодо активних хворих пацієнтів, зменшення виявлених випадків серед дітей та працівників закладів освіти, що пов’язане з канікулярним періодом та введення карантиних обмежувальних заходів у випадку спалаху.

Надзвичайно актуальною темою сьогодення залишається вакцинація дорослого населення, дітей та вагітних жінок. Крім того Міністерством охорони здоров’я, згідно чинних нормативних документів, дозволено проводити щеплення бустерними та додатковими дозами. Бустерну дозу вже вводять медичним працівникам, працівникам будинків інтернатного типу та віковій категорії 60+ та згідно наказом міністра охорони здоров’я вводять бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих. Щодо додаткової дози, то її можна отримати тільки за призначенням лікаря людям, які мають проблеми з імунною системою.

Закликаємо вкотре, вакцинуйтеся та бережіть своє життя.