• 25.04.2024

Брифінг щодо епідситуації в Кіровоградській області

Січ 10, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо епідситуації з COVID-19 та темпів вакцинації на Кіровоградщині.

Надія Оперчук прозвітувала повну інформацію з коронавірусної хвороби в Кіровоградській області та Україні. Дві області України Сумська та Херсонська перейшли до «помаранчевої» зони епіднебезпеки. В Сумській області перевищений коефіцієнт виявлення випадків інфікування, а в Херсонській області значно зросла динаміка рівня госпіталізація. Проте Кіровоградський регіон з іншими областями України залишається на «жовтому» рівні епіднебезпеки, з відповідними індикаторними показниками «жовтої» зони.

Щодо реєстрації кількості захворілих на коронавірусну інфекцію, другий тиждень спостерігається стабільна епідситуація. Крім того зазначалась інформація про кількість одужаних в області та летальних випадків від ускладнень COVID-19. Реєструють летальні випадки серед людей поважного віку та людей, що не пройшли вакцинацію від коронавірусної інфекції.

Також зазначались статистичні дані щодо активних хворих в Кіровоградській області та встановлення карантинно-обмежувальних заходів у навчальних закладах, які на сьогоднішній день всі закінчені, без накладення нових обмежень.

Окрема увага приділялась питанню вакцинації дорослого, дитячого населення та вагітних жінок. Крім того обговорювалось введення бустерної дози, яка дозволена за наказом Міністра охорони здоров’я України для всіх охочих, віком від 18 років, але не раніше ніж через 6 місяців після проведення другого щеплення.