• 20.04.2024

Інтерв’ю щодо вакцинації від COVID-19

Січ 13, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю щодо профілактичних щеплень від коронавірусної інфекції суспільному мовнику Кіровоградської області UA:Суспільне.

В ході проведення заходу Надія Оперчук розповіла про основні показники проведення вакцинації від COVID-19, відмінність бустерної дози та додаткової дози.

На сьогоднішній день в Кіровоградській області проведено 1307 щеплень бустерною дозою. За нормативними документами, бустерна доза дозволена всім, віком від 18 років і старше, за умови, що пройшло 6 місяців від дати другого щеплення.

Щодо додаткової дози, то вона проводиться тільки за рекомендацією сімейного лікаря або іншого лікаря. Зазвичай додаткова доза рекомендується пацієнтам, які маюсь ослаблений імунітет або знаходяться на спеціальному лікуванні.

Згідно затверджених документів Міністерства охорони здоров’я для основного курсу вакцинації та бустерної дози, рекомендовано нові схеми вакцини на мРНК платформі.

Також в області продовжується активна вакцинація дітей та вагітних жінок.

В Україні створені всі умови для проведення основних та бустерних щеплень, для того щоб захистити себе та своїх близьких від тяжкого перебігу та наслідків COVID-19.