• 19.04.2024

Брифінг щодо епідситуації в Кіровоградській області

Січ 14, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук виступала спікером брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо епідемічної ситуації з COVID-19 в Кіровоградській області.

За інформацією Надії Оперчук ситуація з коронавірусної хвороби в Україні стає напруженою, кожного дня реєструється збільшення кількості підтверджених випадків і вже 2 області Івано-Франківська та Сумська перебувають у «помаранчевій» зоні. Кіровоградський регіон за індикаторними показниками згідно Постанови кабінету міністрів по визначенню рівнів епіднебезпеки відповідає «жовтому» рівню епіднебезпеки. Спостерігається збільшення показників динаміки рівня госпіталізації.

Також надавалась інформація щодо кількості підтверджених результатів на коронавірусну хворобу, кількість одужаних та кількість летальних випадків. Зазначимо, що за останню добу спостерігається збільшення виявлення випадків серед дітей, але кількість одужаних в рази перевищує кількість захворілих людей.

В актуальному стані залишається питання вакцинації. На сьогодні основний курс щеплення проходить серед дорослих, дітей та вагітних. Крім того за дозволом Міністерства охорони здоров’я дозволена бустерна доза вакцинації особам старше 18 років, за умови, що пройшов термін 6 місяців від другої дози.