• 25.04.2024

МОЗ спростило доступ підлітків до вакцинації від COVID-19

Січ 18, 2022

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук інформує мешканців області про скасування вимоги щодо обов’язкової наявності усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19. Про дане спрощення йдеться у наказі Міністерства охорони здоров’я № 64 від 13.01.2022.

Тепер батькам достатньо записати свою дитину від 12 років до будь якого пункту чи центру вакцинації для проведення щеплення від коронавірусної хвороби. Із документів потрібно мати свідоцтво про народження дитини або паспорт та ідентифікаційний код, після чого дані про вакцинацію вносяться в електронну систему охорони здоров’я.

Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна. Крім того для вакцинованих від COVID-19 дітей 12-17 років є можливість генерації дитячого COVID-сертифікату.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я рекомендує щеплювати дітей від коронавірусної інфекції тільки вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Вакцина Comirnaty пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років. Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена для використання для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат

Як відомо вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років.

Тож закликаємо вакцинувати своїх дітей та вберегти їх від важких наслідків!