• 28.03.2024

Щеплення проти поліомієліту в Кіровоградській області

Січ 18, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» інформує про імунізацію вiд циркулюючого вакциноспорідненого поліовірусу тип 2.

В жовтні 2021 року на заході України в Рiвненськiй областi зареєстровано 1 випадок захворювання на поліомієліт, в Волинськiй областi -19. За міжнародними медико-санітарними правилами в Україні було оголошено спалах поліомієліту. Це означає, що діти мають високий ризик захворіти на цю смертельно небезпечну хворобу.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 2922 від 30.12.2021 р. затверджено «План заходів з реагування на спалах циркулюючого вакциноспорідненого поліовірусу тип 2».

На виконання вимог зазначеного Плану в нашій області, як і на всій території України, проведено мікропланування кампанії імунізації у відповідь на спалах поліомієліту.

В зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні, в Кіровоградській області запроваджено проведення додаткових щеплень проти поліомієліту протягом короткого часу.

В січні-лютому поточного року на щеплення ІПВ дітей віком від 6 місяців до 6 років, які недостатньо охоплені імунізацією підлягає 1720 осіб.

З грудня 2021 року по теперішній час здійснюється підготовка до турів додаткової імунізації живою поліомієлітною вакциною дітей віком до 6 років, які заплановані на березень-травень 2022 року. За попередніми даними цей контингент складає 39189 осіб.

Шановні батьки, зверніть увагу!

Навіть повністю щепленим дітям потрібні додаткові щеплення ОПВ протягом кожного туру кампанії з вакцинації.

Єдиний захист від хвороби - щеплення!