• 25.04.2024

Брифінг щодо епідситуації з коронавірусної інфекції в Кіровоградській області

Січ 21, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області спікерувала на брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо епідемічної ситуації з коронавірусної хвороби

В ході доповіді Надія Оперчук повідомила, що в Україні вже 8 областей перейшли до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування та динамікою рівня госпіталізації. Кіровоградщиа на ряду з іншими регіонами України продовжує перебувати в «жовтій» зоні епіднебезпеки. Всі ознаки в регіоні не перевищують показників «жовтого» рівня епіднебезпеки. Для лабораторного підтвердження або спростування інфікування коронавірусною хворобою проводяться тестування двома способами: методом ПЛР та ІХА-тестування.

Також була надана інформація щодо кількості підтверджених випадків COVID-19, кількість одужаних пацієнтів та кількість летальних випадків по Кіровоградській області. Крім того зазначалось про кількість осіб, що перебувають на лікуванні, кількість виявлення інфекції в закладах освіти області. Наразі в 9 закладах середньої освіти та в 3 закладах вищої освіти Кіровоградської області введенні або продовжуються карантинно-обмежувальні заходи.

Щодня проводячи епідрозслідування по кожному випадку коронавірусної хвороби, можна константувати, що нажаль помирають мешканці поважного віку, в 98% люди не щеплені від COVID-19. Тож головним питанням залишається вакцинація населення області.

Закликаємо всіх, хто не прошов основну вакцинацію двома дозами, зробити щеплення, а в разі якщо після другої дози пройшло 6 місяців отримати бус терну дозу, тим самим посилити імунітет до коронавірусної інфекції.