• 24.04.2024

Щеплення дітям від поліомієліту

Лют 23, 2022

В ході проведення першого раунду імунізації у відповідь на спалах поліомієліту, головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук звертається до батьків діток від 6 місяців до 6 років, вакцинувати дітей.

Поліомієліт – це невиліковне інфекційне захворювання, що спричинюється поліовірусом та має тяжкі наслідки, які провокують параліч. Частіше від паралічу страждають кінцівки, але в тяжких наслідках – можлива сметрь із-за паралічу верхніх дихальних шляхів.

Все що треба зробити батькам – це перевірити статус своєї дитини щодо щеплення від поліомієліту згідно Національного календаря профілактичних щеплень. Наголошуємо батькам, що від поліомієліту кожна дитина має отримати 6 доз вакцин: 2 з них – інактивованою поліомієлітною вакциною та 4 – оральною поліомієлітною вакциною. Станом на 21.02.2022 року в Кіровоградській області вакциновано 45% дітей, які мають прогалини в календарі рутинних щеплень.

Тож якщо ваша дитина по будь яким причинам не отримала хоча б одне щеплення, не зволікайте та зробіть його незалежно від часу який був пропущений. Це допоможе зміцнити імунітет та вберегти своє чадо від тяжкого захворювання – поліомієліт, що залишає наслідки на все життя.