• 24.04.2024

Як одягати дитину взимку, щоб вона не змерзла

Січ 26, 2018

У зв’язку з холодами, що настали звертаємо увагу батьків на дотримання фізіологічних та гігієнічних вимог щодо одягу дітей взимку.

Основна вимога – одяг дитини взимку повинен відповідати температурі на вулиці.

Прогулянки дітей дошкільного віку здійснюються у відповідності до “Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів”. 

При вході до дошкільного навчального закладу необхідно розміщувати термометр для контролю за температурою повітря на вулиці. Прогулянки на відкритому повітрі повинні проводитися не рідше 2 разів на день. Оптимальний час перебування на повітрі –  3,5 – 4 години на день з достатньою руховою активністю. Основними причинами скорочення тривалості перебування на свіжому повітрі є погіршення самопочуття, порушення стану здоров’я, ускладнення метеоумов.

Прогулянки на вулиці дозволяється проводити при температурі повітря не нижче –16 °С.

Гігієністи рекомендують: взимку при температурі повітря від – 4 °С до – 10 °С і швидкості руху повітря   до 2 м/сек дітей необхідно одягати у 4-5 шарів одягу. При цьому рекомендуються ігри з руховою активністю середньої інтенсивності.

Одяг дитини взимку підпорядковується принципу «плюс один», якщо дитині менше півроку- це означає, що кількість шарів одягу у дитини має бути більше за вас на один шар.

Чим старше і активніше дитина, тим менше потрібно її кутати – вона і так не замерзне, якщо буде багато рухатися. Якщо одяг буде тісним, кров не буде нормально циркулювати, а це збільшує ризик обмороження. Не забувайте, що найвища тепловіддача – біля голови, рук і ніг. Тому особливо важливо подбати про теплі шапку, шарф, рукавиці і взуття.

Одяг дитини взимку дуже важливий для профілактики застудних захворювань. Правильно підібраний одяг дитини взимку – запорука його здоров’я!

 Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 662 Переглядів