• 28.03.2024

Всесвітній день вишиванки

Тра 19, 2022

Всесвітній день  вишиванки – свято, яке українці зустрічають щороку. На честь нього не передбачені вихідні, але ця подія – урочистий день для кожної людини у нашій країні.

Вишиванка - генетичний код українців, символ віри, надії, любові, сміливості, боротьби та перемог. Вона єднає українців та друзів України по всьому світу. Вишиванка - духовна броня українців.

День вишиванки – є народною ініціативою, яка швидко набула популярності в Україні і світі.

Історія запровадження окремого дня для вшанування українського традиційного одягу розпочалася в Чернівцях 2006 року. Студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Федьковича Леся Воронюк запропонувала обрати день, коли б усі одягали вишиванки.

Ідея сподобалася і вирішили, що цим днем може бути кожний третій четвер травня, коли дерева уже зазеленіли і все цвіте. День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня, цього року свято випало на 19 травня.

З кожним роком кількість прихильників Дня вишиванки в Україні і світі зростає. Вишиванки стали складовою сучасної індустрії моди.

Зі святом, з Днем вишиванки! Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому світу. Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна і її символи!
Нехай наш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісною, успішною. Пам'ятайте, що ми – українці й зможемо все!