• 16.04.2024

Виясняються причини спалаху ротавірусної інфекції серед дітей ДНЗ з м. Бобринця

Бер 20, 2018

       Станом на 20 березня 2018р.  зареєстровано 8 випадків рота вірусної інфекції при спалаху гострої кишкової інфекції серед дітей дитячого навчального закладу у м. Бобринець.

         У 8 – х захворілих дітей виділено антиген ротавірусу.

       На даний час всі діти перебувають в інфекційному відділенні Бобринецької ЦРЛ на стаціонарному лікуванні. Перебіг захворювань середнього ступеню важкості  .

       Крім хворих дітей лабораторно обстежено ще 20 осіб, них 8  мам захворілих діток, 10 осіб з персоналу дитячого закладу та ще 2 контактних дітей. У  однієї з мам також виділено антиген рота вірусу.

        Епідрозслідування даного спалаху та лабораторні дослідження продовжуються.  

     До лабораторій обласного лабораторного центру доставлено також 77 проб, які були відібрані в дитячому навчальному закладі. З них 62 змиви на наявність БГКП, 8 проб питної води, 7 харчових продуктів. Дослідження триває.

      В дитячому навчальному закладі та в усіх домашніх вогнищах проведено дезінфекційні заходи та санітарно освітня робота з профілактики кишкових інфекцій.

      Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів по спалаху знаходиться під контролем керівництва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

         Заступник директора                                                         Н.І.Оперчук

 

 

 

 

 

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 405 Переглядів