• 29.03.2024

Чергове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Бер 22, 2018

 

21 березня 2018 р. під керівництвом першого заступника голови Кіровоградської ОДА  Коваленка С.П. відбулося чергове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

В даному заході з доповіддю про епідемічну ситуацію з туберкульозу  в Кіровоградській області взяла участь заступник директора Надія Оперчук.

Епідемічна ситуація з туберкульозу залишається напруженою як в області, так і в Україні загалом. Минулого року на Кіровоградщині зареєстровано 641 випадок активного туберкульозу органів дихання, 16 з яких – серед дітей до 17 років. Найвищі показники захворюваності зафіксовані в Знам’янському, Олександрівському, Долинському, Онуфріївському, Новоукраїському, Петрівському, Кіровоградському та Добровеличківському районах. Найнижчі – у Компаніївському, Голованівському, Світловодському, Гайворонському і Вільшанському районах.

Протитуберкульозною вакциною БЦЖ область забезпечена у повному обсязі. У 2017 році було вакциновано 81 % дітей віком від народження до 1 року, ревакцинацію проведено 83,7 % дітей 7-річного віку. Запасів протитуберкульозної вакцини достатньо для проведення планових щеплень і у 2018 році.  Профілактичними оглядами в 2017 р. охоплено 88,6% населення від запланованого показника. Саме під час профоглядів виявлено більшість випадків активного туберкульозу органів дихання – 451 випадок із 641 зареєстрованого загалом.

Перший заступник голови ОДА С. П. Коваленко наголосив, що ситуація із захворюваністю на туберкульоз залишається в області напруженою, тому необхідність проведення профілактичних заходів залишається актуальною: “Первинна профілактична робота сприятиме своєчасній діагностиці та лікуванню туберкульозу, попередженню його поширення».

674 Переглядів