• 28.03.2024

Аналіз епідемічної ситуації з ГРІ та грипу в Кіровоградській області за 11 тиждень 2017 р.

Бер 20, 2017

             Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в області відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищив значення епідпорогу та знаходиться на рівні: мінус 26,5 % до епідпорогу (інт. пок. 460,83 на 100тис. нас., епідпоріг 627,0). Всього за минулий тиждень захворіло  4455   осіб, з них  77,0 %  дітей.

          На 1-ній адміністративній території (Кіровоградський район) рівень захворюваності продовжує перевищувати значення епідпорогів відповідної території.

          За минулий тиждень в області госпіталізовано 324 хворих, з них 80 % дітей та підлітків віком до 17 років.

          У вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру проведено 1 дослідження зразку матеріалу від хворого на ГРІ: вірус грипу не виявлений. Летальних випадків не зареєстровано.

           Всього з початку епідсезону на Кіровоградщині щеплено проти сезонного грипу – 3466 осіб.

          Фахівцями  обласного лабораторного центру забезпечено проведення постійного моніторингу епідемічної ситуації щодо захворюваності на ГРІ та грип (облік, звітність, аналіз, інформування обласної державної адміністрації, департаменту охорони здоров´я), проведення протиепідемічних заходів, лабораторну вірусологічну діагностику. Серед населення постійно проводиться  санітарно-освітня робота:  опубліковано матеріалів у місцевих засобах інформації – 2, випущено листівок, пам’яток, інформаційних бюлетенів –  693.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

              Заступник директора                                  Н. І. Оперчук

 

              Лікар епідеміолог                                        А. Ю. Головань

 

733 Переглядів