• 20.04.2024

Тест-систем для діагностики понад 20 інфекційних хвороб отримали у Кропивницькому

Тра 26, 2022

Головна санітарна лікарка області Надія Оперчук надала інтерв’ю UA:Українське радіо з приводу отримання тест-систем для діагностики понад 20 інфекційних хвороб методом ПЛР.

Надія Оперчук повідомила, що з огляду на воєнний стан, завдяки підтримці Міністерства охорони здоров’я України, наразі у кожної області є така можливість використовувати нові методи досліджень, які дозволяють вчасно і оперативно виявляти особливо-небезпечні інфекційні хвороби.

“За допомогою нових тест-систем можна діагностувати понад 20 нозологій: Сибірка, лептоспіроз, чума, туляремія, лихоманка, бруцельоз, холера, грип А і Б, ботулізм, гепатит А, гепатит Е, кір, дифтерія, паротит, кліщові енцифаліти, краснуха, ентеровіруси, ротавіруси, поліовіруси тощо. Серед особливо небезпечних у нашій області це були підозри на ботулізм та лептоспіроз, і для діагностики цього бактеріологічним методом витрачалося від трьох до п’яти днів. Сьогодні ж такий діагноз вже може бути встановлений та протязі шести годин з моменту надходження біологічного матеріалу.” – поділилась Надія Оперчук.